Jak na - Fineline Masking Fluid Pen

Když jsem tuto vychytávku viděla na zahraničních projektech, velmi mne nadchla. A když jsem ji objevila u nás, musela jsem ji mít. Jedná se o lahvičku s jakoby tekutým silikonem, který když zaschne, tak jej můžete z papíru krásně sundat. Aplikátor je z nerezové oceli a díky zandavací špičce se nemůže ucpat. Což velmi oceňuji a kdyby se tento systém objevil u lepidel nebo u Glossy, byla bych nadšená. 


Aplikátor je opravdu velmi malý, takže vykreslí malinkaté detaily.


A samozřejmě, že s ním můžeme i psát. Kdo chce, může ihned od ruky. Kdo si netroufá, může si text prve napsat obyčejnou tužkou a potom aplikátorem na něj nanést ten tekutý silikon, po sundání silikonu lze tužku vygumovat. Po nanesení musíme chvíli počkat až nám hmota zaschne.


A teď přichází největší zábava. Můžeme použít mnoho technik. Já vybrala základní a nejjednodušší - watercoloring. Určitě ho znáte. Místo, kde chci barvu si pořádně navlhčím vodou a pak zapíjím barvičky. Pro tuto techniku doporučuji použít akvarelový papír. Vše nechám uschnout.


A nebo použiju vychytávku od Tima "Distress Marker spritzer" a úplně stejně jako foukacími fixy vytvořím pozadí. Můžete použít cokoliv. Rozmyté fixy, barvičky nebo i akrylové barvy. V technice mixed media se určitě vyřádíte.


No a pak jednoduše hmotu sundáme. Nečekala jsem, že půjde tak jednoduše dolů, jde to krásně.






Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky