Svítící vánoční přáníčko

Konečně jsem se dala do toho, vytvořila jsem svítící přáníčko. Jupí!:-)  Tady je fotka jak vypadá a jak svítí zjistí ten nebo asi spíš ta:-))), která se dočte na konec článku:-)) No, ale jestli víte jak na to - nainstalování světýlka, tak mažte klidně rovnou na konec:-)


Nebudu dělat frajerku, přiznávám, že jsem to dělala poprvé, takže jsem fakt všechno hodně rozmýšlela a postupovala opatrně. Zde máte vyfoceno, jak jsem si poskládala motiv: okýnka v chaloupce byla jasná - musí svítit, pak jsem se rozhodla, jak vyřeším kompletaci hlavního motivu - přilepením na acetátku a umístění baterie - pod vločku. Kdo neví, co je to za boží vyřezávací šablonky, které jsou vymyšlené k vrstvení na sebe, tak je to Memory Box - chaloupka v prošitém kruhu a stromečky. Nápis veselé Vánoce je vyřezaný nejkrásnější vyřezávací šablonkou v češtině z dílny Katuan's a stejně tak vyřezávací šablonka vločky.


Vyfotila jsem také zadní stranu - vše jsem lepila s Glossy accents. Střechu chaloupky jsem podlepila i zespodu, protože pod ní bude umístěné světýlko a nechtěla jsem, ať mám svítící střechu místo oken:-) Vidíte také speciálně zastřižený rožek, ve kterém bude umístěná baterie:-)


Po zkompletování hlavního motivu jsem si udělala značku, kde umístit světýlko, ať je co nejblíže oknům, ale schované a také místo, kde bude baterie, to jsem přelepila přehnutým kouskem papíru. Mohla jsem tedy přilepit první měděný proužek, označila jsem si jej - (mínus) a druhý plus, ten vede k baterii oklikou přes papírek. Měděný proužek můžete přehýbat i ustřihnout a nastavit jej, stále povede:


Díky označení + a - jsem pak rovnou věděla, jak přiložit baterii a orientovat světýlko. Zkompletovala jsem tedy celý obvod? (omlouvám se, fakt nejsem technický talent, takže tyto věci jsou mi cizí), přiložila papírek k baterce aaaa.... světýlko se nerozsvítilo:-)))) Měla jsem pocit, že proužky jsou v pořádku, tak jsem se zaměřila na upevnění světýlka a bingo! musela jsem je skutečně moc moc dobře přitisknout k proužkům, prstem to fakt nebylo dostatečné, takže jsem je přitlačila tenčí násadkou jednoho nástroje, co používám aaaa.... svítíme:-)


V zápalu adrenalinu, že se zdařilo, jsem vůbec nevyfotila, jak jsem oblepila 3D páskou baterii, aby nebyla navolno a poté celý podklad. No není to zas tak extra zajímavé, jen si připravte co nejvyšší 3D pásku nebo hoodně jí:-) Já si myslím, že jsem měla 1mm vysokou a musela jsem na sebe lepit 4 vrstvy, aby byla ve výsledku ještě o malinko vyšší než baterie a vše hezky fungovalo na stisk.
No a tady tedy konečně svítící výsledek mého snažení:


Přiznejte se, kdo už má práci se světýlky vyzkoušenou nebo se na ni chystá?:-) Garantuji Vám, že když jsem to zvládla já, tak to zvládne každý nebo spíš každá?:-))
MĚJTE HEZKÉ DNY=O)


Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky