Pozadí bez pozaďového razítka

Člověk asi nemůže mít všechno:-) Mně například ve výbavě schází pozaďová razítka a přání s nimi se mi taaaak strašně líbí. Nezbývá, než improvizovat...

S prvním přáním to bylo velice velice jednoduché, razítko jako by bylo k tomuto účelu vyrobené, motiv krásně navazoval a nevznikaly extra velké díry. Tady máte jednu fotku z procesu tvorby:


Vždycky si předpřipravím formát alespoň na 2 přání, když už se do toho dám. Tady je výsledné přání z jedné půlky pozadí:


Druhá část si zatím na uplatnění počká:


Na youtube mě zaujal další způsob vytvoření pozadí - horkým embosem, kdy se mohou motivy překrývat. Takže jsem musela vyzkoušet. Nejprve jsem si naembosovala hlavní motiv - květy, mezi ně pak doplnila listy. Na fotce vidíte, jak se postupuje: mediem na horký embos natisknete motivy (v mém případě list), posypete embosovacím práškem, štětečkem jej oprášíte z míst, kde překrývá již zaembosovaný motiv a zapečete pistolí. Na fotce nahoře vidíte listy, které jsou ještě přetisklé přes květy a dole již očištěné:


Ano, druhý způsob je pracnější a náročnější na trpělivost, ale není to krásné, udělat si vlastní pozadí z oblíbených motivů? :-) Tady je hotové přání:


Děkuji za případné komentáře k článku a hlavně...

MĚJTE HEZKÉ DNY:-)

Komentáře

  1. Rádi, naprosto perfektní.. vzhledem k tomu, že miluju horký embos, půjdu do druhé varianty a to i přesto, že je pracnější .. moc díky za názorné ukázky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super Káťo, že Tě to zaujalo, děkuji:-)

      Vymazat
  2. Je to super! Moc díky za návod.

    OdpovědětVymazat
  3. Božácký! Ja ozkouším oboje. Zas něco nového.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky