Šitá přání pro miminka

Šití na přání vytváří moc hezký efekt. Dneska si projdeme, jaké máme možnosti, když je chceme zakomponovat do přání, ale nemáme k dispozici šicí stroj.
Absolutně nejjednodušší volbou je pořídit si vyřezávací šablonky s efektem prošití. Jednoduché a efektní řešení:-) 

Na další variantě obšití není nic složitého. Vzít do ruky tenký fix, propisku... a podle pravítka nebo od oka (někdy se hodí to, jindy ono) stehy nakreslit. Já jsem opět použila mé milované prošité šablonky a "stehy" ještě překreslila tenkým černým lihovým fixem: 

Poslední způsob krásně zdokumentovala Káťa. Ideální způsob pro všechny švadlenky, co nemají k dispozici šicí stroj: ruční šití. Vezmeme si podložku - může to být podložka pod myš, pěnovka mossgummi apod., na ni položíme potištěnou čtvrtku a jehlou si vypícháme dírky, cca 5mm od kraje a 5mm od sebe:

Šijeme tzv. zadním stehem. Začínáme pod papírem (konec niti si můžeme vespod třeba přilepit, aby jsme jej nevytáhli). Jehlu tedy protáhneme první dírkou zespodu navrch, pak druhou dírkou dospodu, třetí dírkou vytáhneme navrch a vracíme se do druhé dírky a protahujeme dospodu a takto budeme pokračovat dál (zespod o 2 dírky vpřed a z vrchu o jednu zpět):



A zde máme hotové poslední miminkovské přání:

Ráda bych na tomto místě končila větou a šití na stroji si nechám na příště... Bohužel, nemám šicí stroj a kdybych měla, tak bych si asi přišila všechny prsty:-))) Takže to přenechávám šikovnějším kolegyňkám:-)
A jak jste na tom Vy? Kamarádíte se se šicím strojem?:-) Ať tak či onak..

MĚJTE HEZKÉ DNY:-)

Komentáře

  1. Stroj nemám tak jsem odkázaná na tužku. Jsem moc ráda, že teď poslední dobou jsou k mání vyřezávačky s čárkami jako obšití. Zajímalo by mne jaký efekt má vyřezávačka s obšitím vnějším i vnitřním.
    Všechna přání máš krásná. Každé něčím jiným a líbí se mi různorodost. Růčo bych obšila jen jedno. Nejsem moc trpělivá :D
    Super článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Luci. Jen mi to nedá upřesnit, že poslední přáníčko je Kátě, ona měla hezky zdokumentované to šití, tak mi to nabídla k použití:-) A na vyřezávačky s vnějším i vnitřním obšitím si brousím zuby, jen co to dovolí rozpočet, jsou úžasné a dají se z nich udělat krásné rámečky na 3D přání, jako jsem měla třeba minule s tím vellumem, kromě jiných možností..

      Vymazat
  2. Sici stroj mam, ale vic se mi libi rucni obsiti, tak picham a siju vse rucne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky