Hrátky s embossovací kapsou

Hezký den,

pokud jste si pořídili vyřezávací a embosovací stroj Bigshot, jistě by Vám neměla chybět embossovací kapsa.. co to je a co s ní ? :)



Embossovací kapsa je plastová, rozevírací. Používá se k vytvoření reliéfu. To je tedy úplný základ.. 


rozevřete kapsu, vložíte čtvrtku příslušné velikosti, zavřete, vložíte do Bigshotu a projedete.. ( nastavení BS TAB1)


kapsa zatlačí motiv do čtvrtky a tím nám vznikne reliéf.. tato vystouplá strana se nazývá embossovaná. Můžete ji nechat přímo takto.. 


nemusíte embossovat jen jednobarevné čtvrtky, vyzkoušejte i potištěné papíry..u mé ukázky jsem vytlačený motiv lehce otupovala inkoustem.. zvýrazní se reliéf



 pokud máte pomaluschnoucí inkousty..např.Distress Ink, můžete čtvrtku otupovat, okraj, větší část  či celou čtvrtku



Barevný emboss
embossovat můžete i rovnou barevně.. máte na výběr rovnou dvě varianty :)

dovnitř kapsy nanesete inkoust, pomaluschnoucí, přímo z polštářku nebo s použitím válečku


vložíme čtvrtku, kapsu zavřeme a projedeme Bigshotem.. v této chvíli záleží na jakou stranu jsme inkoust nanesli .. pokud nanášíte na tu hladší - tedy pozadí - pozadí bude barevné a embossovaný motiv bez barvy.. pokud inkoust nanesete na protilehlou stranu kapsy, vytvoří se vám opačný efekt - bílé pozadí a barevný reliéf



Dvojí emboss
tímto způsobem můžete i vyzkoušet dvojí embosování.. místo inkoustu natřete vnitřek kapsy embossovacím mediem, po projetí Bigshotem zasypete embossovacím práškem a zatavíte pistolí.. 


lze i v barevné variantě


Kapsa jako razítko

kapsu nemusíte vkládat pokaždé do Bigshotu, pokud se vám nějaký motiv kapsy líbí , můžete jej využít i jako razítko.. do kapsy naneseme inkoust, opět pomaluschnoucí a jen lehce na motiv přitlačíme čtvrtku .. 


opět máte dvě možnosti 



Razítko v kapse

za vyzkoušení stojí i razítko v kapse :) vyberte si motiv kapsy, k tomu nějaké razítko.. razítko namočte v pomaluschnoucím inkoustu, v mém případě černý Distress Ink.. razítko otiskneme na hladší stranu kapsy - tedy debossovaná část - pozadí..


vložíme čtvrtku a embossujeme v Bigshotu.. poté ještě máme čas razítko zapéct horkým embossem, použijte na něj čirý embossovací prášek a zapečte.. pak už jen stačí lehký blending a originální čtvrtka je na světě :)




a použijeme na přání :)


P.S:.. Nezapomeňte si po každém barvení kapsu umýt.. stačí ji strčit pod tekoucí vodu nebo inkoust setřít vlhčenými ubrousky.

ČLánek připravila: Katka


Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky