Konečně album .. navíc hrátky s inkousty

Hezký den všem,

možná znáte chvilky, kdy přemýšlíte nad nějakou událostí, kdy se vlastně stala.. pátráte  v paměti, nechce se vám věřit, že to tak uteklo :) jj, naše paměť hrozně zapomíná a děti nám rostou před očima.. :) v tomto momentě je fajn vzít do ruky album a zalistovat si v něm, fotky a zápisky nás ujistí, že ta událost je už třeba rok, tři, pět nebo i víc roků zpátky.. :))



 joo ALBUM :)..to si říkám už několik let a stále ho nemám.. no holt kovářova kobyla chodí bosa.. :) ale letos jsem se zařekla, že alba udělám resp dodělám :) alba budou pro moje dvě cácorky, Terezku a  Jůlinku, budu muset zpracovat fotky za cca téměř 5 let zpátky.. to je tedy výzva..



....ale já to dám.. a co Vy? Máte to stejně? nebo začínáte, je to úplně jedno..kdo se ke mě přidá??...

V první řadě volíme velikost alba.. no u mě je to jasné.. páč kdysi jsem dělala jen přáníčka  a přechod na třicítkovou stránku pro mě bylo velice těžké ..takže jsem zvolila menší velikost a to 20*20cm .. je to taková fajnová menší stránka.. album jsem tedy zvolila 8*8" .. vzhledem k tomu, že to bude opravdu hodně fotek a těch zápisků :)) přidám do alba i trochu project life .. na něj jsem si, i též kdysi, ( minimálně 4 roky zpětně) koupila dělené kapsy.. a dokonce jsem se už i smířila s tím, že jsou o něco menší :) 6*8" .. jen jsem je musela předírkovat, páč rozteč dírek neseděla s kroužky v albu .. ale to byla jen maličkost .. :)

První stránka začíná samozřejmě narozením miminka :) sice velmi jednoduchý layout, za to pracnější.  Původně bílou čtvrtku jsem si obarvila pomocí inkoustů Distress.



v horní části se hezky třpytí růžové a perleťové flitry .. nápis je vyřezaný na Bigshotu šablonou Memory box 


do dolní části jsem narazítkovala trávu - doutníky :) bílou gelovkou jsem dokreslila jemné pavučinky



pokud si chcete vyzkoušet také takovou stránku, připravte si bílou čtvrtku, inkousty Distress Ink - zde platí čím víc odstínů jedné barvy , tím líp.. vytvoříte tak parádní přechody mez jednotlivými barvami, dále potřebujeme výsek kolečka - buď z raznice nebo Bigshotu a tupovací nástroj, razítko + voděodolný inkoust


a jdeme na to.. na bílou čtvrtku si položte kolečko ( pokud chcete vytvořit motiv měsíce, stačí kolečko upravit) ..kolečko si přidržíme prstem a kolem dokola tupujeme inkoustem Distress


až budeme mít otupováno kolem dokola, mělo by to vypadat takto :)


dotupujeme druhý roh a dolů do cca poloviny naší stránky



spodní část uděláme temnější.. já zvolila modré odstíny inkoustů


přes modrou část narazítkujeme vybraný motiv razítka voděodolným inkoustem - stazon, archival apod. .. jeden otisk výš, druhý níž :) mezi motivy nechte mezeru


do mezer budeme razítkovat stejný motiv, ale tmavším odstínem Distress, se kterým jsme předtím tupovali.. jeden otisk bude sytý, pak hned ještě narazítkujte o něco výš, sice na razítku nebude už tolik inkoustu, ale to je záměr, vytvoří nám to dojem prostoru..


můžete přidat i vodu.. z minimistru si stříkněte vodu do dlaně a pak špetkou stříkejte na čtvrtku..


po zaschnutí se vytvoří parádní kapičky


pak už stačí jen domalovat detaily bílou gelovkou, dolepit drobné dekorace -flitry, kamínky apod. a  máme hotový parádní background..

užijte si hrátky s inkousty :)

Článek připravila: Katka



Komentáře

  1. Káťo, krásné.... včera jsem si celý den hrála podobně.....teď z toho jen něco vytvořit. Mimochodem, máš krásné holčinky.

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda:-) Já jsem ještě na pořádné album nedostala odvahu

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky