Kulatá přání - tutorial

Hezký den,

možná jste došli do fáze, kdy už vás nebaví dělat jen klasická obdélníková přání, možná jste i přesedlali na čtvercová. Ale čas od času chcete vytvořit jiné? Co třeba kulaté?  Jak na ně se dozvíte níže v článku. Je to naprosto jednoduché. :)


K jejich výrobě budeme potřebovat kulatý základ- ten vyrobíte dvěma způsoby :

1. dvě kolečka 

1... V první variantě můžete kolečka vyrobit pomocí kruhové šablony a Bigshotu, nebo ruční raznicí - kdy se do rámečku zasadí řezák a obkrouží  (těchto řezaček je více druhů) a nebo vsadíte na klasiku - kružítko a nůžky
U této varianty nám vznikne krásný kruhový základ. Potřebujeme tedy dvě stejně velká kolečka.


Poté na jednom z nich uděláme v horní části svislou rýhu. Velkým pomocníkem nám bude přímo rýhovací deska. Pokud nemáte, použijte alespoň knihařskou kost. Rýhu uděláme cca 1,5cm od kraje.


V tomto místě ohneme, na tuto menší část naneseme lepidlo a přilepíme k druhému kolečku.



Poté už zdobíme..buď přímo na tento základ nebo si vyřízneme o něco menší kolečka  a zdobíme na ně.  Základy lze koupit již hotové v mém eshopu.

**********************************

Na prvním kolečku je použit horký bílý emboss na textovém razítku, poté blending Distress Ink a třešničkou na dortu je pak vystřižený natištěný obrázek.


U druhého je vyříznuto menší kolečko prošívanou šablonou od Memory Box, převázané stuhou, doplněné výseky vloček a textovým štítkem.Kolem dokola je ještě gelovým fixem naznačeno další prošívání.


Pokud máte šablonu vroubkovaného kolečka, i tuto skvěle využijete u kulatých přání.


2. obě kolečka jedním řezem

2.. ve druhé variantě budeme potřebovat delší pruh papíru. Ten přehneme napůl dle vybrané velikosti šablony



na Bigshotu připravíme sendvič, na řezací desku položíme přehnutou čtvrtku, přiložíme šablonu- v tomto případě budeme potřebovat jednu velikost kovové kulaté, přelepíme páskou, aby se nám při projíždění BS nepohnula..



po vyříznutí již máme kulatý základ, sice žádné lepení, ale zas není základ dokonale kulatý kvůli ohybu.. 

Možná si vzpomínáte na otvírací velikonoční kraslici..tak i tento způsob jde použít na kulatá přání. 



Tak co, který základ se vám líbí více? Budeme rády, když si tento druh přání vyzkoušíte s námi. S hotovými se můžete pochlubit na našem pinterestu . 

Článek připravila: Katka



Komentáře

  1. Skvělé návody! Také jsem si říkala, že vyzkouším kulaté přání, ale napadl mě jen ten druhý postup. Ale ten první se mi zdá hezčí. Tak nevím... :) Určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, super.. jj, první varianta je hezčí :) budu se těšit, že se pochlubíš..můžeš poslat fotky mailíkem nebo přímo na pinterest :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky