Drobnosti pro kamarády

Asi jako každý, tak i já každý rok přemýšlím, čím obdaruji své kamarády. Letos jsem zvolila post-it bločky. Jsou jednoduché na výrobu a věřím, že je každý použije a bude z nich mít radost. V tomto článku Vám ukážu dva druhy post-it bločků. Jeden větší melounový, druhý menší s kytičkou.



Všechny tyto bločky jsem vyráběla bez BS, pouze s pravítkem, tužkou a materiálem, který sežene každý doma. Materiálu také nepotřebujete moc - zbytky papírů, post-it bloček, lepidlo a bílý a černý fix. 


Obal si uděláme ze zelené čtvrtky. Doporučuji použít vyšší gramáž, ať to krásně drží. Velikost zjistíme jednoduše. Změříme bloček a na každou stranu (kromě vzadu) přidáme 2-3mm navíc. Já mám bloček velikosti 7,5x7,5cm (+2mm na obal) a na výšku 0,9mm (+ 1 mm na obal). Výsledný "obal" má tedy rozměry 2x7,9+10mm. Nezapomeneme vyznačit rýhování. 


Na spodní stranu přilepíme bloček.


Pak si vezmeme bílý papír a naznačíme si na něj šířku bločku. Je to spíše jen pro orientaci.


No a na tuto šablonu si obkreslíme něco kulatého. Jelikož nemám kulaté šablony na BS, musela jsem si vypomoct oboustrannou páskou.


A tuto šablonu si pomalu rozstříháme a obkreslujeme na barevné papíry.



Nakonec všechno slepíme, přidáme černá zrníčka, které jsem si také namalovala od ruky a vše můžeme domalovat černou a bílou gelovkou.


A jako druhou variantu Vám ukážu menší zavírací bloček. Postup je skoro stejný. Změříme si bloček, přidáme pár milimetrů navíc a nezapomeneme narýhovat.


Obal na bloček si můžete udělat libovolně velký či široký, je to jen na Vás.  Tady jsem se držela zadní strany (3x4cm), přidala výšku bločku na obou stranách (1cm) a přední jsem udělala přehýbací. Takže na jedné straně jsem přidala 1,5cm a na druhé 2,5 cm. Tím pádem se mi vrchní strana překrývá o 1 cm.



Pak už jen ozdobím kousky papírů. Přidám pásek (pruh barevného papíru, který je slepený pod květinkou) a embossovanou květinu - razítko a vyřezávací šablona.



Článek pro vás připravila: Katuan

Komentáře

  1. Pecka! Tak tp je super nápad koleginím k vánocům. Děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
  2. To je bezva nápad. Ty bločky jsem sice už dělala, ale s tím přehnutím to neznám a vypadá to moc dobře. Je to milý dárek za pár korun a hodí se každému. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je bezva nápad. Ty bločky jsem sice už dělala, ale s tím přehnutím to neznám a vypadá to moc dobře. Je to milý dárek za pár korun a hodí se každému. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky