PŘEDSTAVENÍ ČLENEK DESIGN TEAMU- ILČA

Hezký den,

na Velký pátek Vám představím další šikovnou scrapařku.

V design teamu prosím přivítejte Ilču, kterou všichni znají pod přezdívkou Ilonak2

ILONAK2


Přečtěte si, co o sobě napsala :)

1. V pár větách se nám prosím představ

Jsem: veselá, hovorná, věřící, tvořící & dcera, sestra, manželka, maminka...
Ráda: čtu, zahradničím, sportuju, hraju na klavír, lenoším.

Miluju hory a vrcholy a štíty. Ty skutečné i ty, co přináší život.

2. Jak dlouho se scrapu věnuješ, jak ses k němu dostala?

Ke scrapu jsem se dostala nejprve okrajově asi před 4 lety na kurzu, na který se přihlásila kamarádka. Intenzivně se mu věnuji poslední 3 roky. Nejprve jsem se věnovala hlavně stránkám, nyní čas dělím mezi tvorbu přáníček a stránek.

3. Co tvoříš nejraději?

Mám období přáníčková a období stránková. Nejraději ale tvořím minialba pro konkrétní lidi jako dárek. Je to ucelený projekt, navíc osobně věnovaný a pro obdarovaného vzácný.

4. Máš oblíbenou pomůcku, značku, materiál?

Ani ne. :) Nový materiál je pro mě novou inspirací. Jediné, bez čeho prostě nemůžu tvořit, je PVA lepidlo.  Jinak moc ráda využívám i věci, které už nikdo jiný nechce. Každý darovaný (nebo někde vyhrabaný) výsek či kousek papíru mi dodá nápad. 

5. Vystihuje Tě nějaký styl?

Já sama říkám, že žádný styl nemám, že zkouším od každého něco, ale kamarádky tvořilky už mou tvorbu poznají. Dříve jsem byla hodně málo zdobná, teď už umím na stránku či přání vložit více. Pracuji ráda s rámečky a vrstvami. A jsem známá tím, že se nebojím ostrých barev jako je žlutá a oranžová. Většina mé tvorby je ve stylu classic, jen občas uteču k shabby nebo clean & simple. Poslední dobou se taky díky kurzům u Kačky snažím věnovat tzv. šmudlacím technikám. :)

6. Jak vypadá Tvůj kreativní proces?

Stránky: většinou tvořím podle zadání – téma nebo počet fotek je jasný, takže začínám výběrem fotek. Barva stránky se odvíjí právě od barev na fotce nebo atmosféře na ní. Potom přebírám zásoby papírů a skládám vyhovující na jednu hromádku. Pak z nich vybírám ty, které k sobě ladí a doplňují se. Nakonec přichází na řadu výseky, washi pásky, ozdůbky. Vše rozmístím na stránku, a než nalepím, zkouším volné plochy podkladového papíru orazítkovat či jinak ozdobit. Pak lepím a divím se, že najednou vše vychází jinak, takže je výsledek překvapením i pro mě. :-D
Přáníčka: ta tvořím většinou do soutěží nebo podle objednávky. Dostávám velmi přesná a specifická zadání: svatební přání v oranžovo-zelené kombinaci nebo dívčí přání v růžových barvách a velmi zdobné, přání pro sběratele známek a podobně. Největší výzva zněla takto: přání pro muže, v němčině, 40 let, na přání musí být zaječice, zaječátko a měsíc. :) Přání mělo úspěch, to mě pak moc těší.

Pokud mám chuť tvořit jen tak pro radost, pak sáhnu po nějakém novém papíru nebo ozdůbce a pak přikládám, odebírám, hledám razítka, stužky, kytičky. Nejsem svázaná fotkou, přáníčka se mi tvoří nějak líp. :)

7. Co nového by sis ráda vyzkoušela?

Určitě se chci zdokonalit právě v mix media technikách. Ráda bych se naučila víc zdobit, spojit nespojitelné a při tvorbě se víc rozjet. Mám osobní lektorku Jitku, takže to určitě půjde.



Komentáře

  1. Ilčo, to je super, že jsi u Katky v týmu. Moc se těším na nové věci.

    OdpovědětVymazat
  2. Ilčo, to je super, že jsi u Katky v týmu. Moc se těším na nové věci.

    OdpovědětVymazat
  3. Ilčo, vítej :) budu se moc těšit na milou spolupráci :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky