Přání s vůní kávy - tutorial

Hezký den,

jistě máte po obědě kávičku s něčím dobrým k zakousnutí. Občas se může stát, že trochu kávy steče po hrnku a zanechá kulatou stopu na podložce či stole.. Jelikož, my tvořilky, jsme neskutečně vynalézavé, vyzkoušely jsme i kávovou lázeň :) doporučujeme vyzkoušet i těm, kteří kávu nepijí :) výsledek Vás překvapí :)


Lucie pro Vás připravila jednoduchý návod na výrobu přáníčka s kávovým podkladem

Jak na to?

Nejprve si připravíme "nálev". Do vhodné nádoby nalijeme teplou vodu a přimícháme rozpustné kafe. Doporučuji spíše větší množství, aby se čtvrtka krásně obarvila.





Čtvrtku ponoříme a necháme pořádně nasáknout. Z vlastní zkušenosti musím říct, že je lepší nechat kratší dobu a postup po úplném uschnutí opakovat, dokud nedocílíme požadovaného kávového odstínu, protože se čtvrtka po nasátí vody velice snadno protrhává.


Po vyschnutí jsem čtvrtku přežehlila do rovna a nechala hodinu zatíženou, aby se podklad nekroutil. 
Poté jsem si připravila hrneček a jeho dno namáčela do mističky s rozpuštěnou kávou a pokládala na připravený podklad. Nakonec jsem namočila štětec a udělala pár náhodných cákanců. Čtvrtku necháme opět samovolně uschnout. Pokud bychom použily fén, či horkovzdušnou pistoli, mohly by se nám otisky hrnečku a cákance rozfoukat. Po zaschnutí opět přežehlíme.


Na dekoraci přáníčka jsem použila různé druhy kytiček, které jsem taktéž vykoupala v kávě a některé jsem lehce ošmudlala Distressinkoustem (rusty hinge) a do středů použila lepící perličky, dále můžeme použít různé vyřezávané krucánky, mašličku z lýka a nesmíme zapomenout na pár zrnek kávy a nějaký ten textík


Vznikne tak úžasné přáníčko ve stylu vintage.


pár detailů 




Se svými kávovými projekty se můžete pochlubit na naší pinterestové nástěnce.
Článek připravila : Lucie


Komentáře

  1. Přání vypadá super. Přiznám se, že jsem ješte žádné takové nedělala. Určitě zkusím. Děkuji za návod. Šikula!

    OdpovědětVymazat
  2. To je vtipný :-) Doladit to těma kolečkama od hrnku, to by mě fakt nenapadlo. Super!

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní přáníčko, super návod. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky