co bychom měli vědět ? PAPÍRY

Jakmile se rozhodnete pro vytvoření nějakého projektu, budete potřebovat papíry.  U papíru by Vás měla zajímat gramáž..
           
... do 160g/m2  papír, od 160g /m2 čtvrtka.
Gramáž 240g/m2 a více je vhodná na základy přání.



Velikosti : jednotky se udávají v palcích ( scrapbooking vznikl v USA)
..většina papírů a čtvrtek se vyrábí ve velikosti 12" x 12"  což je 30,5 x 30,5cm
..dále pak 8" x 8" 20,3 x 20,3cm a 6" x 6" - 15,2cm x 15,2cm .. v nabídce najdete samozřejmě i další jiné rozměry- A4, mini, 12 x 17cm apod.





Barevnost : papíry mohou být jednobarevné, hladké, strukturované, embosované, třyptivé, lesklé, jednostranné nebo oboustranné. Speciální čtvrtky se nazývají color core, které mají jiné jádro než je vrchní strana. Pokud papír narušíte ( roztrhnete, osmirkujete apod.) vystoupí jádro a vytvoří tak zajímavý efekt. Opblíbené jsou i Kraft čtvrtky z recyklovaného papíru.





Nákup: nakoupit můžete jednotlivé listy nebo celé sady, ve kterých jsou papíry k sobě ladící, což Vám usnadní tvoření.


Scrapbooking : pokud budete chtít vytvořit stránku, stačí koupit jakoukoli čtvrtku a na ní začít zdobit. Vytvořené stránky pak založit do alba.

 




cardmaking : k výrobě přání budete potřebovat základ.Základy se prodávají ve více velikostech, A6, čtvercové..v barvách bílé, krémové a dalších.. nabízíme sady, ve kterých je součástí i obálka. Samostatně lze dokoupit celofánové obaly.




ATC Artist Trading Cards
tyto kartičky mají rozměr 6,4*8,9cm, jsou vyrobené ze čtvrtky vyšší gramáže. Ozdobené kartičky pak můžete přidat na scrapbookovou stránku nebo se vzájemně vyměňují a zakládají do sběratelských alb.



Komentáře

Oblíbené příspěvky