Hrajeme si s vellumem

Vellum je skvělý papír. Mám ho strašně ráda, jelikož dokáže přání skvěle pozvednout. Jako důkaz jsem pro Vás vyrobila dvě přání, u kterých hraje důležitou roli. Krásně se totiž hodí mimo spousty dalšího využití, na dotvoření prostředí, ukážeme si oblohu a vodní hladinu.
Na prvním obrázku vidíte, jak jsem dělala mraky, jelikož nemám zatím vyřezávací šablonku, musela jsem si je namalovat a střihnout. Tady jsem Vám během práce stihla blýsknout, jak vypadalo vrstvení v průběhu sestavování:


No a hotové přání je s děvčátkem, které vyletělo na baloncích až nad mraky. Razítko je od skvělé ilustrátorky Rachelle Anne Miller. Na dokončení přání si prostě neodpustím trochu třpytek, používám ty ve štětci Wink of Stella od Kuretake. Když třpytky dojdou, tak mi zůstane vodní štětec:-)


Na druhém přání demonstruji jeden ze způsobů, jak vytvořit vodní hladinu (drobné vlnky), nešla jsem cestou stříhání, ale hezky jsem si škubla:-) Pokud by jste chtěli pořádné móře, tak by se vlny stříhaly stejně jako předtím mraky. Na přání je použita sada razítek od Docrafts. Kromě třpytek je přání dokončené Glossy accents, po kterém sahám taky asi u každého přání s obrázkem:


Obrázky razítek jsem vymalovávala Aquamarkery od Letrasetu (ty jsou na vodní bázi, oproti lihovým Promarkerům). Jsou to první dva zkušební obrázky a s fixy jsem spokojená, samozřejmě se budeme ještě dlouho "oťukávat":-)) Horší dopadl test nových akvarelových papírů od Woodware, vím, že jsou holky, které si je chválí, ale já zůstanu u Cansonu. Papír se mi žmolečkoval, už když jsem na něj malovala fixy a byl s ním velký boj. Možná, že pokud se na něj jde pouze štětečkem, tak funguje lépe, to už zkoušet nebudu.

Tak co, navnadila jsem Vás na přání s mraky nebo vlnkama?:-) Ať už ano nebo ne, hlavně ať se Vám Vaše tvorba hezky daří!:-)
MĚJTE HEZKÉ DNY:-)


Komentáře

  1. Hodně dobré! Zrovna jsem si velum koupila na svatební oznámení tak aspoň vim co ze zbytkem. Mimochodem s tou loďkou je to pecka. Udělá to efekt vody. To mě ani nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá inspirace, hlavně se mi líbí použití velumu na vodu, vypadá to hodně dobře. Díky za nápady...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě těší, že je článek přínosem, děkuji za zpětnou vazbu:-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky