Kuchařka jinak

Ve svém současném projektu se snažím skloubit věci, které mám ráda. Ráda peču a vařím (hlavně teda peču), ráda tvořím z papíru a miluji praktické věci. Pokud se mi podaří vymyslet scrapbookingový projekt, který je využitelný v běžném životě, mám velkou radost.




Rozhodla jsem se vytvořit si kuchařku, která bude tvořená jednotlivými zalaminovanými listy s recepty. Velikost karet jsem zvolila A5. Z jedné strany je recept, z té druhé foto hotového výrobku. Nejprve jsem potřebovala vybrat dobrý laminátor. Zvolila jsem s více válci (2 horké, 2 posuvné).


Dále jsem volila papír. Musí být vhodný i pro fotografie, ale měl by mít nižší gramáž. Zvolila jsem papír s vysokým rozlišením, angl. High resolution paper. Bylo také potřeba vybrat vhodnou tloušťku laminovacích fólií. Měkké se brzo ohnou, silné se mohou lámat. Nakonec jsem vyzkoušela 2x80 micronů a s výsledkem laminování jsem spokojená.

Oříškem se ukázal výběr děrovaček. Měla jsem představu, že do papíru udělám dírku větší a do zalaminované karty menší. Tím zůstane otvor zalaminovaný a nestane se slabým místem projektu. Jednotlivé karty totiž visí na kroužku. Chvíli to trvalo, ale nakonec se mi podařilo sehnat vhodné děrovačky. Mají průměr 6 a 4 mm.



Desky kuchařky jsem pojala scrapbookingově a moc jsem se na to těšila. Vytiskla jsem si na čtvrtku obrys zástěry, vystřihla a vznikla šablona pro další využití. Ozdobila jsem stuhami, svorkami a výseky.





Výhody této kuchařky vidím v tom, že si můžu položit na pracovní desku jen ten jeden konkrétní recept. Pokud se zašpiní, lze otřít. Kuchařku můžu stále aktualizovat. Nově objevené recepty jednoduše přidám. Recepty sepisuji v počítači do šablony, kterou jsem vytvořila v Power pointu. Tisknu a připravuji zatím jen ty recepty, ke kterým mám i fotografie.

A protože je to projekt opravdu náročný a ráda bych maximálně zúročila čas, který do něj investuji, pustila jsem se hned do 3 kuchařek najednou. Nejvíc času zabere příprava jídla, fotografování produktu, úprava fotek a sepsání receptu. Samotné zdobení a laminování už je v pohodě.

V příštím článku se podíváme blíže na jednotlivé karty s recepty, jejich laminování a zdobení. Dále vám představím rozdělovníky s citáty.



Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky