Moje pracovna - skladování scrapbookingového materiálu

Chtěla bych vás ještě jednou pozvat do svého pracovního koutku. Tentokrát se podíváme na můj způsob ukládání jednotlivých materiálů. Nejprve se ale pochlubím novou skřínkou. Nechala jsem si ji vyrobit podle vzoru již existující skřínky.


Prostor uvnitř využívám na uložení hotových fotoalb a přání, ale taky scrapbookových dárků od kamarádek.


Papíry a sady papírů

Na uložení 30*papírů se mi nejvíc osvědčil harmonikový pořadač. Bohužel, tato fotka je několik let stará a já nový nemůžu sehnat. Objednala jsem si nový přes e-bay z UK, ale nikdy zboží nedorazilo.


Tady je už potrhaný, ale stále funkční.

Největší výhoda tohoto pořadače je, že se po vytažení ze skřínky rozevře a já mám lepší přehled při prohrabování. Je také dostatečně široký a má pevnou základnu. Sady ukládám ve velkých ZIP sáčcích, zbytky sad v eurodeskách.


Ty zbytky papírů, které nepatří do žádné sady, rozděluji podle hlavní barvy do eurodesek a skladuji v šanonu.

Na uložení 15* papírů používám zip sáčky a všechny jsou v jedné krabici.




Jednobarevné papíry skladuji podle barev v pořadačích. Pořadače jsou označené barevnými kolečky pro rychlou orientaci. Odstíny jsou rozdělenené do eurodesek.



Výseky

Na výseky jsem si v Tescu koupila dvoukroužkové A5 pořadače do 20 Kč/ks. Na hřbetu mám etiketu s jedním výsekem podle toho, co pořadač obsahuje. Doplnila jsem tak pořadače, které jsem různě posbírala. V každém pořadači jsou eurofólie  pro konkrétní typ výseku a v něm zip sáčky s konkrétním tvarem či barvou. (Např. pořadač srdce – fólie srdce plná, krajková srdce, andílci, svatební výseky, srdcové bordury).




Razítka

S razítky jsem dlouho bojovala. Nakonec jsem se rozhodla mít textová razítka v CD obalech a obrázková a pozaďová razítka v ZIP sáčcích či původních sáčcích s otiskem razítka na papíru na zadní straně. Zatím jsou v krabici jen tak, postupně přidám nějaké rozdělovníky podle tématu.





Moosgummi razítka skladuji ve stohovatelných kontejnerech na zákusky a chlebíčky.


Otisky razítek

Dva pořadače, které jsem nakoupila pro skladování výseků, mám také na otisky razítek. I zde jsou otisky rozdělené podle témat do eurodesek.


Stuhy a krajky

Skladování stuh a krajek prošlo také vývojem. V současné době jsou po jedné – dvou stuhách namotané volně na čtvrtku a vložené do ZIP sáčku. Ty jsou naskládané do plastových boxů podle barev.


Dekorace

Perličky – perliček jsem měla z počátku málo a stačilo mi pár magnetických krabiček. Brzy jsem si je však zamilovala jako elegantní nenáročný doplněk, takže jsem rozšířila jejich zásobu. Dnes je mám v krabičkách od Tic Taců, na něž jsem vyhlásila v rodině v a práci sbírku. Ideální je bílá krabička od originálu, drží i po sejmutí samolepky. Pracuje se mi s tím dobře. Můžu vysypat do dlaně a zase nasypat zpět. Je dobře vidět, které perličky v krabičkách jsou. Krabičky zabírají málo místa. Dají se uspořádat jedna vedle druhé.

Kytičky – kytičky jsem měla nejprve v originálních obalech.  Postupem času jsem je však začala dávat do krabiček od žervé. Je to výhodné. Dají se stohovat, mají průhledné víčko a jejich zásoba mi roste. 


Svorky a knoflíčky – na oba materiály se mi nejvíc osvědčil malý průhledný organizér. Z krabičky vytahuji pinzetou. Tu používám už poměrně často. Docela se mi klepou ruce.



Inkousty mám v plastovém pořadači z Ikea. Po vzoru kamarádky Jitky mám polštářek přímo na daném inkoustu. Tento kontejner je také stohovatelný, takže kdyby se sbírka rozrostla, jen přidám patro.

Osvědčil se mi také vzorník inkoustů. Vyrobila mi ho Jitka. Značím si, které odstíny mám, přidávám nové. Já už odhadnu, který inkoust je který, ale je to velká pomůcka pro kamarádky, které se mnou tvoří na tvořivých setkáních.



Foukací fixy, lihové fixy a akvarelové pastelky mám na komodě, protože mi přijdou dekorativní.


Samolepky, samolepící kamínky mám v malém kontejneru z Ikea.

Další super pomůcka je vzorník fix na vybarvování. Připravila jsem si A5 tabulky, nařezala jsem akvarelový papír na malé obdélníčky a nalepila do tabulky.


Doufám, že se vám u mě líbilo a některé nápady vás zaujaly.

IlonaK2

Komentáře

  1. Moc se mi u tebe líbilo. Kávičku a súšu jsem si donesla a při prohlídce vychutnala. Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Taky bych to chtěla mít takto přehledně srovnané a dostupné ... chjo. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak k tomu bych se chtěla taky někdy dopracovat, je to perfektní

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se snažím mít ve své pracovně takový pořádek, ale moc se mi to nedaří :-D . Taky jsem si nakoupila zip sáčky z https://www.rajapack.cz/sacky-plastove-nadoby_C20.html a jednou za měsíc si udělám generální úklid. Všechno roztřídím, uklidím a alespoň chvíli vím, co kde mám a co si potřebuju doobjednat :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky