Představení nové členky DT - Eva

Hezký den všem,
dnes pro Vás mám dvě zprávy.. chii..kterou chcete jako první? 

No musím Vám oznámit, že náš tým opustila Lucka, začala se věnovat výrobě přání profesionálně pro jednu společnost, ale i tak se za námi, zde na blogu, čas od času zastaví.  A my se velice těšíme, protože má krásná přání. 

A druhá skvělá zpráva.. náš tým přivítal novou členku a to Evičku. Musela jsem ji hned vyzpovídat, tak si o ní můžete níže počíst. Evči články budou vycházet 16-tý den v měsíci.





1. V pár větách se nám prosím představ

Procházím krizí středního věku, celý život žiji na Kladně, mám jednoho manžela a (zatím) pět koček. S manželem vlastníme malou firmu a podnikáme v oblasti informačních technologií. Miluji kočky, Star Trek, knihy Stephena Kinga, počítačové hry (cokoli se zombíky), vaření, tvoření, pořádek a většinou i manžela :) Můj manžel je totiž úkaz. Sám trefí třeba do Davony, dokonce i koupí ty správné věci a ví, kdo je Tim Holtz :) A mám divný smysl pro humor ….


2. Jak dlouho se scrapu věnuješ, jak ses k němu dostala?

Dostala jsem se k němu z čistě dobročinných důvodů :) Někdy v roce 2012 jsem na internetu narazila na příběh vážně poraněné malé kočičky. Tato kočička byla přijata v útulku Srdcem pro kočky ve Vrbičanech. I když to bylo docela náročné (jsem dost cíťa), sledovala jsem ten příběh dál. A chtěla jsem pomoci. Vždycky jsem ráda něco tvořila, ale tak nějak jsem v dospělosti měla jiné starosti a neměla jsem důvod se k tomu vracet. Když útulek požádal o pomoc při výrobě zboží do charitativního obchůdku, tak jsem si řekla, že to zkusím. Koupila jsem pár základních věcí, manžel něco přidal a začala jsem právě jednoduchými záložkami. Absolutně nic jsem nevěděla o materiálu, technikách. Trochu staromódně jsem si koupila snad všechny knížky o scrapu. Až později jsem začala hledat návody a inspiraci na internetu. Postupně jsem přidala i náramky, povlaky na polštářky, bloky…. Čím víc jsem toho vyráběla, tím větší jsem měla chuť zkoušet nové věci a učit se. A ta chuť je pořád :)


3. Co tvoříš nejraději?

Já vlastně vůbec nezačínala u přání. Dělám je ráda, ale nejraději určitě tvořím knižní záložky. Momentálně mám rozpracované bloky pro útulkovou dobročinnou aukci. Ten záběr mám asi větší, nijak se nespecializuji. Z technik mám jednoznačně nejraději razítkování a následné vybarvování, baví mě i práce s Gelatos. Ráda používám i různé strukturovací pasty, masky, štětcové Spectrum Noir Sparkle, akvarelové Kuretake ….. Je toho opravdu moc :)


4. Máš nějakou oblíbenou pomůcku, značku, materiál?

Neobešla bych se bez své řezačky, akvarelových pastelek a Big Shotu. A samozřejmě bez oboustranné lepící pásky :) Určitě mám oblíbené značky, ale hlavně koukám po kvalitě.


5. Vystihuje Tě nějaký styl?

Protože se pouštím do různých věcí a často mě ovládá momentální nálada, tak nemám žádný vyhraněný styl. Spíš se snažím mít nějaký vlastní. Mám ráda trochu morbidní věci, protože jsou odlišné a pro mě je zábavné pozorovat, jaké reakce vyvolá tak trochu „jiné“ přáníčko :) Kdo mou práci zná, určitě bude souhlasit, že občas hranice ráda překročím. 

6. Jak vypadá Tvůj kreativní proces?

Budu za exota :) Při práci se snažím netvořit nepořádek a pracuji systémem – všechno vybarvit, všechno vyřezat, všechno slepit. Taková manufaktura. Vzhledem k počtu kočičích asistentů musím věci průběžně uklízet. Mám prostě při práci pořádek z donucení. 

7. Co nového by sis ráda vyzkoušela?


Určitě bych chtěla vyzkoušet kaligrafii.



Pár ukázek z Evčiny dílny:















Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky