Vítejte u mě doma

Dnes bych vás ráda pozvala na návštěvu do své pracovny.



Nejprve ale něco z historie. :-)

Dříve jsem šila plstěné knížky a vyšívala. Na uskladnění materiálu mi stačila jedna krabice v komodě. Scrapbookingu jsem propadala postupně. Materiál se začal množit a bylo potřeba vyřešit úložné prostory. Rozhodli jsme se využít prázdný kout za skříní, kde je jen krabice na sběr. Manžel mi vyrobil jednoduché poličky a nakoupili jsme papírové krabice. Skvělé bylo, že pokud jsem netvořila, bylo vše schované úplně mimo byt. 


Když jsem začala tvořit z papíru, mým pracovním místem byl jídelní stůl. Nevýhoda byla, že pokud jsme chtěli jíst jako rodina spolu, musela jsem vše sklidit. Asi proto se velmi často stávalo, že děti jedly v obývacím pokoji u televize, já u počítače a manžel u kuchyňské linky. Také mi vadilo, že jsem nemohla nechat projekt rozdělaný několik dní, chodit se dívat a jen přihazovat sem tam dekoraci.


Po nějaké době jsme se rozhodli koupit malinký stolek a postavit jej do průchodu mezi chodbou a kuchyní. Vyrazili jsme do Ikey a přivezli tohoto fešáka:


Ocenila jsem, že jsem měla nejpoužívanější materiál po ruce.




Měla jsem najednou možnost nechat projekt ležet a zrát. Ovšem i toto řešení mělo své zápory. Z chodby neustále táhlo, nepořádek na pracovním stole bylo to první, co viděla návštěva při příchodu, a neměla jsem denní světlo. Byla jsem však ráda, že v našem 2+1 mám kousek svého prostoru a stolek jsem prostě milovala. Byla jsem navíc pořád v kontaktu s rodinou. Tohle místo miloval i náš pes. :-)


Časem jsem si nechala vyrobit nástavec.


Pak se stal zázrak a manžel dokončil pokojíčky pro děti v podkroví. Najednou nám zbyla obrovská ložnice, kde stála jen naše postel. Uvolnil se prostor pro můj scrapkoutek. Stolek jsem si nechala, mám k němu citovou vazbu. Dcera zrušila Barbie domeček a nechala mi prosklenou skřínku.



Koupili jsme komodu a pojízdný vozík, díky kterému využívám i jinak hluché místo v rohu. Před ním mám krabici na sběr, což je jedna z nejpraktičtějších věcí v mé pracovně. :-)


Tak tady v současné dobře tvořím. Sice jsem trošku dál od rodiny, ale mám denní světlo, nesedím v průvanu a můžu se pořádně roztahovat. :) Při tvoření poslouchám audio knížky. Někdy se dokonce víc těším na Harryho Pottera v angličtině, než na samotné tvoření. :-)

Už teď můžu slíbit, že se do mé pracovny ještě jednou vrátíme a ukážu vám, jak skladuji scrapbookingový materiál. :-)


IlonaK2

Komentáře

  1. Ilonko, gratuluji ke krásnému scrapkoutku, máš vše nádherně uloženo! Já si pamatuji jen ten stoleček v průchodu, který jsi už kdesi ukazovala na fotkách. Krásně se ti to rozrostlo. A krabice s materiálem jsi tedy zrušila?

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, nezrušila, jen se u některých změnil obsah. :-) V jedné krabici mám třeba méně používané raznice, v jiné ubrousky, v další přírodniny. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné... Já s návratem rozmnoženého syna přišla o svou pracovničku, tak jsem teď všude, kde se dá... Bojuju taky za každý kousek místa... Snad zas jednou......????

      Vymazat
    2. Krásné... Já s návratem rozmnoženého syna přišla o svou pracovničku, tak jsem teď všude, kde se dá... Bojuju taky za každý kousek místa... Snad zas jednou......????

      Vymazat
  3. Mari, moc bych ti přála, abys zase měla svůj koutek. Já jsem si nemyslela, že budu mít podobné místečko jako všechny ty scrapařky ve světě, kterým jsem jejich pracovní místo přála (a trošku záviděla).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky