Pařížské album

Jak asi víte, ráda tvořím mini alba. K nim řadím také A5 album. Takový formát jsem zvolila pro své pařížské album. V Paříži jsem byla v roce 1999. Vzala mě tam moje německá rodina, se kterou jsem rok žila jako au-pair. Víkend v Paříži byl krásný.

Základem alba jsou A4 čtvrtky přehnuté napůl. Zvolila jsem světle modrou a hnědou barvu. Jsou to barvy, které jsem v té době ráda nosila. Právě ty mi připomínají moje pobyty v zahraničí. Navíc jsem tam byla jako svobodná, nezadaná a s romantikou neměl tehdejší výlet nic společného.  Na pozadí některých stránek jsem využila gesso a šablony, se kterými mě naučila pracovat Jitka. Přes gesso jsem stříkala rozprašovačem naředěné akrylové barvy. Zvolila jsem světle modrou, hnědou a bronzovou. Na celé album jsem použila 2/3 nádherné sady papírů. Je vánoční, ale velmi se mi hodily její odstíny. Červené čekají na letní či vánoční tvoření. :-)


Ozdob jsem použila pár: výseky, candi, washi pásky a svorky. K dispozici jsem měla také různé otisky razítek s pařížskou či francouzskou tématikou.


Toto je obal vytvořený z vlnitého kartonu, který se mi na desky osvědčil. I zde jsem využila akrylové barvy neředěné i ředěné. Falešné šití jsem udělala černým fixem. Využila jsem také několik výseků z kartonu.

Na první straně jsou lístky z metra a mapka.

Na pravé straně pod fotkou je celá faktura za pokoj. :)

Dokonce jsem ve věcech našla kartičku od pokoje. Jinak zde je vidět jedna ze šablon, které jsem použila.

Otisky razítek s francouzským textem se mi velmi hodily.

Využila jsem každý zbyteček papíru. Třeba jen na růžek.

Velmi se mi líbí práce se šablonami a gessem a spreji. Bylo to velmi hravé a rychlé. Papíry ležely po celé ložnici, když usychaly. :)

Detail dekorování

Proužek papíru a černý rámeček - tak málo stačí do cestovního alba.

Detail dekorování a výseku hrníčku se svorkou ve tvaru lžičky.

Během procesu jsem dostala několik zásilek od Jitky s výseky. Hned jsem je využila (modré obloučky na pravé straně)

V albu je pár schovávaček. Většinou je poznáte podle kulatého výseku. Zde jsem využila také zbytek samolepky (samolepku jsem použila jinde a zbyl mi rámeček).

Kde bylo třeba, dala jsem i popisek s názvem památky. 

Carpe Diem. :-) No a já jsem velmi nenápadná na fotce před Eiffelovkou.

A opět kousky papírů, washi pásek, otisky razítek od Jitky a zbytečky výseků.

Poslední stránka, kterou zveřejňuji. Jinak má album 20 dvojstran. Některé jsou jednodušší, některé zdobnější. K některým se možná časem vrátím a dozdobím.

A co vy? Máte rádi cestovní alba?

IlonaK2

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky