Tyčinky trošku jinak

Chtěla bych poděkovat třem kolegyním v práci za laskavost malým dárkem. Takový dárek může být opravdu drobnost. I ta může dostat osobnější ráz, pokud ji náležitě zabalíme nebo ozdobíme. Koupila jsem čokoládové Milka tyčinky s tím, že je doma ozdobím. Nápad není z mé hlavy. Zdobení čokoládové tyčinky jsem si zkusila na veletrhu v Birminghamu.

Potřebujeme:

čokoládové tyčinky
měkčí papír na obalení


Připravila jsem si materiál. Tři papíry nižší gramáže, svorky, provázky, výseky. 
Nakonec jsem však použila spoustu dalšího materiálu. :-) 


Změřila jsem tyčinky, na délku jsem přidala 4 mm. Obvod jsem změřila provázkem a přidala jsem     1 cm na zalepení. Rozhodla jsem se také vyrobit tři různé obaly, aby to bylo zábavnější.

První vznikl zelený obal. Raznicí jsem vyrazila kytičky z růžového papíru s puntíky, lehce dotvarovala, slepila ze dvou výseků a svorkou přidělala k podkladu. Ještě jsem do svorky přidala provázek. Dozdobila jsem lístky, větvičkami a motýlkem.
Druhý obal byl modrý. Nalepila jsem otrhaný papír. Použila jsem krásné okvětí hortenzií a doladila pár zelenými lístky. Krásné svorky s kamínkem můžete koupit zde. Se svorkou ladí samolepící kamínky.
Třetí obal jsem chtěla udělat jednodušší s výraznou květinou. Využila jsem výsek květiny, zohýbala a dala výraznou svorku s perličkou.


Na slepení jsem použila PVA lepidlo. Sice musíte chvilku obal i s tyčinkou tlačit proti podložce nebo to zachytit kolíčky, ale pak to drží. Oboustranná páska se časem odlepí. Zkusila jsem to opakovaně na různých krabičkách a obalech. Jakmile dochází k tahu nebo pnutí, oboustranná páska povolí.

  Věřím, že i vy zkusíte někdy ozdobit obyčejnou koupenou věc a povýšit ji na osobní dárek. Je to rychlé a zábavné.

Krásný den,
IlonaK2


Komentáře

  1. Šikovný nápad a moc se mi líbí barevnost balení. Krásné květinky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko, super nápad!
    A poznámka nakonec o nevhodnosti oboustranky mi hodně pomohla. Mě se to stalo totiž s dárkovou obálkou na peníze, že se odlepovala a myslela jsem, že to je možná papírem, tak teď už vím, že v tom nejsem sama :)
    Blanka ReBellka

    OdpovědětVymazat
  3. JEN CHVÁLÍM - CHVÁLÍM - CHVÁLÍM !

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky