Začínáme s Project life

Hezký den,

začínáme dokumentovat fotky.. co třeba PL?! neboli Project life


Zdroj : pinterest.com

PROČ? ... chcete zdokumentovat svůj život, radosti všedních dní, zapsat všechny vtipné připomínky dětí? od toho je tu PL - project life. Je to trochu jiné album než jste zvyklí..pokud ale chcete zpracovat větší počet fotek, je naprosto ideální. :) album je rychlé, jen zasouváte do rozdělených kapes fotky, kartičky :)

STYL?   ... sami si zvolíte v jaké náročnosti pojedete, může být minimalistické , barevné, hravé, můžete do něj zakomponovat techniku Mixed media, hrátky s inkousty, doodling a další :) vše záleží jen a jen na Vás ..

FREKVENCE? ... můžete zaznamenávat zážitky každý týden - což je nejčastější zpracování podle zakladatelky Becky Higgins...  nebo měsíčně.. a pokud nestíháte, přejděte jen na zpracování při speciální události - i těch je hodně - narozeniny, další jiné oslavy, dovolená apod.

Můžete vyzkoušet i další formy zpracování ..
December daily - album, ve kterém se zpracovávají fotky každý den prosince až do Vánoc
Day in life - na stránku zpracujete celý svůj jeden den hodinu po hodině



Co budeme potřebovat :

1. ALBUM

na PL je vhodné kroužkové D - ring album..které má otvírací kroužky jako jsou u šanonů..pohodlně můžete stránky přidávat, měnit apod. nejvhodnější rozměr alba je klasická třicítková velikost. Můžete vybírat mezi látkovými potahy, koženými. Většina alb má na hřbetu štítek k označení alba a kovové růžky.


2. KAPSY

do PL alb vkládáme kapsy, které jsou rozdělené na okýnka. Každá taková kapsa má své označení. Nejpoužívanější je dělení - design A

design B
design C

design D
design E


Design F

design G

  a můžeme pokračovat ještě dál.. do začátku ale tyto budou jistě stačit :)



3. KARTIČKY

můžete zakoupit již sladěné sady kartiček, kde jsou i namíchané velikosti, které přesně pasují do dělení v kapsách.. 
..lze zakoupit i prázdné journalingové -k napsání textu,
.. lze použít digitální, které si vytisknete.. 
..nebo si můžete kartičky vyrobit své vlastní.. stačí vybrat designový papír, řezačku. Pokud chcete mít kulaté rohy, pak tedy ještě raznici na rohy..

.. na journalingové kartičky můžete psát ručně, pokud se vám písmo nelíbí, můžete tisknout z počítače či psát na psacím stroji..



4. FOTKY

tak a teď už stačí jen vytisknout fotky :) fajnové je si fotky vždy třídit v počítači do složek a pak tisknout najednou.. tisk fotek můžete svěřit profesionálům ve fotolabu, pokud potřebuje nutně jen pár fotek, využijte rychlé vyvolání v DM nebo fotolabu.. a pokud vám nevyhovuje ani jedna možnost, pak už zbývá jen koupit tiskárnu pro domácí tisk fotek.. skvělá je canon selphy :)


zdroj: pinterest.com

IKEA vozík je opravdu skvělý na ukládání všech různých pomůcek


5. ZDOBENÍ

ze zdobení se hodí spíše ploché, mírně vystouplé dekorace .. různé štítky, otisky razítek, úžasné jsou washi pásky, chipboardy, kancelářské sponky, provázky, flitry, vellum, samolepky- nejen obrázky, ale i abeceda, texty.. využít i lze datumové razítko.

tak a příště už pojedeme naostro :)

článek připravila : Katka







Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky