Ubrousková technika na čtvrtce

Ubrousková technika 

tak trochu jinak...


Nevím jestli to máte stejně, ale co se týče papírů na přáníčka, stále mi připadá, že jich není dost, těch, které jsou vyloženě na přání a ne jen na scrapování. Občas se mi, ale stane, že narazím na krásný ubrousek a teď si říkáte jak ho tedy na čtvrtku nalepit aniž by jsme použily lepidlo, které se propije ubrouskem a ubrousek skrabatí? Použít oboustranku, která je trochu viděl při detailním pohledu?

Teď vám tu odhalím kouzlo, kterým se dá ubrousek na čtvrtku nalepit a bude to vypadat jak opravdová tištěná čtvrtka. 

Co potřebujeme:
1.  čtvrtku
2.  žehličku
3.  pečící papír
4.  potravinářskou folii
5.  ubrousek
6.  podložku


Zapneme žehličku na nejvyšší teplotu. Připravíme si čtvrtku tak velkou, jakou chceme mít na přání. Ubrousek jde nalepit i na velkou čtvrtku a poté rozstříhat na libovolné kusy. Nemusíte se bát, že by se něco rozlepilo jak tomu bývá u zatavení obrázku do folie.
Položíme si jí na podložku.


Poté přiložíme potravinářskou folii. Nejdříve jsem zkoušela jen jednu vrstvu, ale po vychladnutí se ubrousek uprostřed začal rozlepovat. Tak raději používám vrstvy dvě. Potravinářská folie bude sloužit jako lepidlo. Při zahřátí se roztaví a přilepí ubrousek na čtvrtku.


Potom odlepíme z ubrousku nepotištěné vrstvy a necháme jen tu potištěnou a přiložíme na folii.


Na vrch přiložíme pečící papír a žehličkou pomalými krouživými tahy přežehlíme plochu čtvrtky.
Vše se nám slepí dohromady. Pokud se okraje ještě úplně neslepily tak je ještě jednou přejedeme žehličkou. Pozor! Buď naruby nebo zase přes pečící papír.


Odstřihneme okraje.


A výsledek... potištěný papír ;)



 Nakonec jsem využila více ubrousků.





Děkuji za pozornost ;)
Lucie










Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky