PŘEDSTAVENÍ NOVÉ ČLENKY DESIGN TEAMU - RADKA

Hezký den všem,

možná jste si všimly, že náš tým opustila Lucie a později i Mapo Marťa. Ale my jedeme dál :) 
přivítejte s námi novou členku týmu Radku.




Radku jsme vyzpovídaly :)


1. V pár větách se nám prosím představ

Jmenuji se Radka Křupková. Jsem šťastně vdaná a hrdá maminka dvou prcků, rodina je středobod mého vesmíru. No a po ní následuje výroba přání. 


      2. Jak dlouho se scrapu věnuješ, jak ses k němu dostala?

          Řekla bych, že co se týče „papíru“, tak jsem ještě na začátku, objevila jsem jej před rokem a něco. Na Vánoce 2014 jsem dostala první materiál, se kterým už se dalo něco provést a tak jsem začala. Od toho, co jsem začala pracovat, začala jsem si doma tvořit, nejdříve jsem „malovala“ akrylkama obrázky a obrazy (abstrakce), jak říkal jeden můj učitel výtvarky - žádné umění, ale ergoterapie :) Pak mě strašně bavila enkaustika a poslední, co mě zaujalo, bylo Fimo. Z Fima jsem vyrobila jednu sadu náušnic s přívěskem, docela úspěšně, ale zavrhla jsem je s tím, že na ně nemám nervy. Nicméně e-shopy a videa na  youtube, které jsem kvůli Fimu procházela, mě navedly na úplně novou kreativní techniku a to tvorbu přání…



        3 . Co tvoříš nejraději?


        
Zatím tvořím přání. Ráda si na ně vytvořím svůj podklad nebo vymaluji obrázek. Mám pak možná pocit, že jsem se mu věnovala o něco víc a dala víc ze sebe. Baštím dětské motivy  postavičky, andílky, zvířátka… asi všechno, co je sladké a roztomilé.


      4. Máš nějakou oblíbenou pomůcku, materiál, značku?    

        Miluji razítka, oboustrannou lepící pásku, mám takového „pomocníčka“ s ostrou špičkou, kterého potřebuji snad u každého přání, dále akvarelové barvy, pastelky a fixy. Ze zdobení mám oblíbené glitry, flitry, glossy accent, kytičky, perličky, kamínky, krajky, stužky, nitě, výřezy….        

     5. Vystihuje Tě nějaký styl?                    

Myslím, že styl zatím nemám vytvořený (obdivuji asi každý od vintage po steampunk, jediné, co mi snad přijde až odpudivé, jsou přání ve stylu shabby chic, ta u kterých za horou papíru a ozdob už člověk nerozeznává, že se jedná o přání). Zkoušet techniky a novinky mě strašně baví a toho si teď užívám. Možná by se u mě dala často najít práce s akvarelem, malovat vodou (jak by řekla moje dcerka) mě momentálně pohltilo, ať už je to vymalovávání fixy a pastelkami nebo blbnutí při tvorbě podkladů (nejsem si jistá, zda to bych to již mohla nazvat mixed media :) ). Doufám, že se také skamarádím s lihovými fixy, se kterými jsem úplně úplně na začátku.


          6. Jak vypadá Tvůj kreativní proces?        

 No, zcela zásadní pro jeho započetí je uspat nebo zabavit mé poklady :) Častější je ta varianta s uspáním, takže většinou začínám, když se u nás zalehne ke spaní. Už mívám promyšleno, na čem bych asi chtěla pracovat, buď chci dělat přání k nějaké příležitosti, nebo si vyzkoušet něco nového, třeba něco, co jsem přes den zaznamenala na youtube, jelikož k tomu se dá odběhnout i za bdělého stavu dětí:) No a pak už to pokračuje tak, že vytahuji další a další materiál a kupím jej na  obrovskou hromadu a někde mezitím se mi pod rukama tvoří přáníčko (často mám pocit, že si žije svým životem a vede mě někam, kam bych na začátku vůbec netušila, že s ním dojdu). Někdy se zadaří, že práci dokončím, někdy dokonce, že udělám něco s tím nepořádkem, který vytvořím a někdy zůstává binec i přáníčko vytažené na stole a pokračuji s ním další den. Úplně nejhorší je varianta, když se seknu a přání není a není možné dodělat. Já jsem prostě takový dotahovač, nějak se mi špatně rozdělává další práce, když nemám dodělanou jednu, takže mi dělá potíže dát je bokem a dělat na jiném.


        7. Co nového by sis ráda vyzkoušela?


        Všechno :) Za úplný top momentálně považuji výrobu alba (žádné minialbíčko a tím je tedy nesnižuji, protože co je malé, to je milé, takže už z této podstaty je mám ráda, je na nich úžasné to, že je člověk může mít vždycky u sebe, snad i na plese :)), zatím si pouze představuji, že vyrobím pořádné album. Reálnější se mi teď jeví spíš vyrobit nějaký bloček, diář, po kterých také pokukuji






Budeme se těšit na nové články. Radčin první článek vyjde 26.2.

Článek připravila: Katka








Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky