1.díl Voděodolný inkoust - proč ho potřebuji?

Hezký den,

v tomto roce se zaměříme na začátečníky, kteří by rádi pronikli do světa scrapbookingu, ale nevědí si rady se spoustou informací, pomůckami apod.. Možná už jste si všimli všech možných krásných papírů a razítek .. ale k tomu všemu by nám neměl chybět kvalitní inkoust. 






Tento inkoust je na bázi oleje, zasychává pomaleji, můžeme s ním tedy pohodlně déle tvořit, je voděodolný,  nerozpíjí se tedy při akvarelových či jiných technikách, kdy otisk namáčíme vodou.  Lze s ním razítkovat i na lesklý papír, látku, alobal, fólii. 

Inkoustový polštářek je vystouplý, skvěle se v něm namáčí razítko. Po použití razítko nezapomeňte očistit vlhčeným ubrouskem. Lze k němu dokoupit náhradní náplň v lahvičce. Inkoust je dostupný v několika barevných variacích.

 Tyto inkousty nejsou vhodné pro práci s malými dětmi.




Druhý známý kvalitní inkoust, vytvořený firmou Tsukinedo. Inkoust je na bázi rozpouštědel, je permanentní, voděodolný, skvělý opět na přesný otisk, lze použít i na lesklý papír či fotografie. na čištění razítek, po použití tohoto inkoustu, je potřeba použít speciální čistič.   

Polštářek je chráněn krycím víčkem, po každém použití inkoust dobře uzavřete, aby nevyschl.

Pokud si chcete alespoň jeden inkoust vyzkoušet, vyzkoušejte naši challenge.. pokud byste ale neuspěli, můžete si inkousty vyzkoušet na některém našem kurzu

Příjemný večer.
Článek připravila : Katka

Komentáře

  1. Dobrý den, skvělý článek :).
    Chtěla bych se ještě zeptat zda opravdu stačí očistit razítka po použití Archival Ink vlhčeným ubrouskem?? Někde píší, že je k tomu potřeba spec. čistič. Díky předem za odpověď Alena

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky