Malá darovací obálka na kartičku

K Vánocům tu mám pár poukázek a protože jsem je jako správná papírová žena nechtěla darovat jen tak, hledala jsem nějaký jednoduchý a hlavně rychlý způsob jak jim vyrobit obálku. Narazila jsem na jednu ukázku, ale bohužel k ní není návod. Proto doufám, že Vám ten můj pomůže zabalit podobné placaté věci :). Rozměry si můžete upravit podle velikosti kartičky. Já mám klasickou vizitkovou.






Na obálku nám bude stačit 1/3 z velkého formátu 30x30cm. Takže si tedy uřízneme pruh o výšce 10 cm.


Vím, že popisování mi moc nejde, proto jsem pro Vás vytvořila i tento nákres, podle kterého se můžete řídit a všechno si krásně nařezat a naohýbat.


Pruh si tedy rozřežeme na dvě části - pravou a levou. Držíme se nákresu.



Pak na vyznačených místech části narýhujeme. Můžeme použít speciální podložku, nebo třeba jen druhou stranu řezáčku nebo cokoliv, co nám papír neprořízne, ale pouze nerýhuje.


Každá část má na konci ohyb, který má 3 cm. Tyto dva stejné ohyby musíme k sobě slepit. Ale jen dole a po bokách. Nedávejte tam moc lepidla/pásky. Potřebujeme dovnitř dostat kartu.


A slepíme k sobě. Takhle nějak by Vaše obálka měla zatím vypadat.


Z pravé části odřízneme malý kousek. Je jedno kolik, jde o to, že obálku neposkládáme a neohneme, proto kousíček odřežeme.



Pokud chcete embossovat, můžete teď nebo až na konci. Já nejraději embossuji hned ze začátku, protože když pak mám z druhé strany přilepený papír, vše se divně kroutí a někdy i odlepuje.


A začneme obálku zdobit nebo polepovat barevnými papíry. Pokud máte nějaký se vzorem, kde není jedno, jak ho nalepíte, hlídejte si vrchní a spodní stranu. Ať nejsou sněhuláci vzhůru nohama. Uřízneme si tedy obdélníky o 0,5 cm menší, než jsou strany, které chceme polepovat. Na zadní stranu ale použijeme jeden velký, aby nám zakryl spoj. Zadní strana je celkově velká 10x15 cm, obdélník bude mít velikost 9,5x14,5 cm. Můžete papír nalepit hned a pak zohnout (jde to špatně) mě se ale svědčil jiný způsob. Prve nalepím jednu polovinu a pak pomalu otáčím a lepím druhou. Lépe se mi to pak bude celé ohýbat.


A výsledek i s ohybem.


Teď už jen zdobíme podle svého uvážení. Já ozdobila ještě vnitřní strany držátka na kartu.


A přední klopu.


Do držátka se nám karta krásně vleze a i díky rozměrům co máme, se dá celá obálka bez problémů zavřít.


Obálku můžete uzavřít různými způsoby. Můžete použít suchý zip, magnetickou pásku, velkou mašli, nebo si něco podobného vyrobit. Já uřízla pruh o pár centimetrech. Neměřila jsem, jen od oka. Ohla ho okolo obálky a jediné, co jsem si hlídala aby spoj byl vepředu.


Na spoj jsem pak nalepila obrázek jelínka. Nejde tedy nic vidět.


Krásný vánoční čas :)


Komentáře

  1. Krásně propracované a skvěle vytvořený fotopostup!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to jednoduše a přitom výsledek je nádherný! Díky za návod!

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to jednoduše a přitom výsledek je nádherný! Díky za návod!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky