Origami - pánská košile

Pánské přáníčka tvořím ráda. Nemám jich sice takovou zásobu jako pro dámy, ale i tak nějaké v mém šuplíku najdete. Nedávno jsem chtěla jedno trošku netradiční a tak jsem přemýšlela čím přáníčko oživit, aby bylo zase trochu jiné. Hledala jsem a hledala až narazila na origami košili. A jelikož mi návody na internetu daly trochu zabrat a košili jsem podle nich poskládala až na počtvrté, přináším Vám můj okomentovaný návod. (Předem říkám, že návod bude psán pro úplné začátečníky v origami, stěží postavím lodičku z kousku papíru)



Pro moji košili potřebuji obdélník o rozměrech 8x13cm. Doporučuji zvolit čtvrtku nižší gramáže, ale to zdařilí skládači origami vědí, jen já na přáníčku zvolila papíry od Graphic45 s vysokou gramáží a sami se můžete podívat, jak jsou sklady ošoupané.


Obdélník si přehneme na polovinu. Ta nám bude pomáhat u dalšího kroku.


Díky skladu z předchozího kroku můžeme každou polovinu přehnout na ještě jednu polovinu. Snad je obrázek trošku názornější než můj popisek.


Otočíme a na jednom konci přehneme poloviny směrem ven. Já zvolila papír, který má každou stranu jinak barevnou, abyste se v tom otáčení neztratili. To byl můj kámen úrazu na ostatních návodech. 


Skládanku otočíme zase zpátky a na druhém konci přehneme malý kousek. Stačí tak půl centimetru.


Výsledek by měl vypadat nějak takto (ikdyž se to nezdá, je to zadní strana)


Vrátíme se k tomu půlcentimetrovému zohlému konci a košili si otočíme tak, že ten malý sklad bude dole. Pak kraje ohneme podle obrázku.


A výsledek by se měl podobat tomuto. Pokud se tak nepodobá, tak někde jste asi papír špatně otočili, nebo můj návod není k ničemu.


A pak už stačí košili přehnout na polovinu (není to přesná polovina, ale skoropolovina) a spodní část s rukávy zastrčit pod límeček.


A košile je hotová a připravená použít na přáníčko. Kravatu jsem nějak všemožně slepila, ta už na mě byla hodně složitá.


Já a origami sice kamarádi nejsme a asi nebudeme, ale moje očekávání košile splnila. tak snad se povede i Vám a brzy se pochlubíte něčím lepším než mám já :)

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky