Bonboniéra trochu jinak

Bonboniéra trochu jinak

Když jsem si připravovala tento článek, chtěla jsem ukázat, jaké je kouzlo krepového papíru a kolik krásných květin jde z něho vytvořit. Kamarádka měla svátek a tak jsem vše spojila a vznikl jiný článek než byl zamýšlen.

Nejprve si vytvoříme krabičku. Já zvolila srdíčkový tvar a pomohla jsem si vyřezávací šablonou Nellie Snellen srdce. Použila jsem to největší.



Potřebujeme dvě větší srdce, dvě menší, pruh papíru na stěny krabičky (velikost zjistíme tak, že si provázkem změříme celý obvod srdíčka a poté si provázek změříme, počítáme trochu více kvůli přeložení konců přes sebe, šířku mám 4cm s tím, že 1cm ohnete a nastřiháte zuby, aby se pruh dal nalepit do zaoblených tvarů), stuhu na panty, lepidlo, květiny na ozdobení a jedno menší srdce na zakrytí vnitřku krabičky, kde by byly vidět zuby a perličky na případné zakrytí lepidla v okrajích.



Pruh papíru si trochu přejedeme přes okraj stolu, aby byl lépe ohebný a poddajný. Lepidlo naneseme na zuby a nalepíme stěny po obvodu srdce. Lepila jsem tavnou pistolí. Je to těžší než lepidlem, ale rychlejší. Jelikož mi trochu lepidlo prosvítalo v záhybech, tak jsem vše začistila perličkami.


Poté si ustřihneme dva stejné kousky stuhy, která bude sloužit jako panty. Nalepíme nejdřív na víčko krabičky a přilepíme ozdobné srdce a poté přilepíme k samotné krabičce.


Nastříhala jsem si 4 cm široký pruh ozdobného papíru kterým jsem překryla vnitřek stěn a zakryla tím panty. Dovnitř nalepíte menší srdce, které zakryje zuby.


Krabičku jsem ozdobila květinami z papíru a dovnitř jsem připevnila provázek, který bude krabičku uzavírat.


Jako dobrota dovnitř se hodily Rafaelo kuličky, ale já si vymyslela bonboniéru spojenou s kyticí a tudíž jsem použila i už zmiňovaný krepový papír.



Rumovou kuličku jsem obalila krepákem, abych měla střed a základnu květiny. Z krepáku jsem si vystříhla okvětní lístky a vkládala je kolem kuličky cik cak přes sebe. Na jednu růži je potřeba tak 8-10 okvětních plátků.






Ze zeleného krepáku jsem si nastříhala zoubky, které jsou kolem růže a zafixovala bavlnkou.



A tadááá , bonboniéra s kyticí je na světě.




Tímto děkuji Katce za trpělivost a Lucce kolegyni DT, že byla tak šikovná a článek měla rychleji a tím mi pooddálila termín, který jsem nestíhala ;) Děkuju děkuju!
A doufám, že jsem trochu inspirovala.

Článek připravila : Lucka




Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky