No-Line watercoloring -tutorial

Hezký den všem,

líbí se vám vybarvená razítka, ale stále máte pocit, že to nezvládnete? Zkuste vintage vzhled  s inkousty Distress Ink, půjde to samo a pokud to vše spojíte s no-line vybarvováním, výsledek vás překvapí, vykouzlíte obrázek jak profesionál :)


Budete potřebovat:

inkousty Distress Ink 
razítko
tenký štětec a kelímek s vodou
akvarelová čtvrtka

Vybraný motiv si narazítkujte na akvarelovou čtvrtku, razítkujte nejsvětlejším odstínem Distress Ink - třeba scattered straw apod..


Poté si na akrylový blok či omyvatelnou podložku natiskneme vybrané barvy inkoustových polštářků.


Nejprve si štětec namočíme do čisté vody a jen vodou vybarvíme část razítka - já u motýlka vybarvovala jen částečky na křídlech. Jakmile máme namočeno vodou, štětec si vysušíme a nabíráme inkoust z bločku. Vybarvujeme namočené části. Tím, že Distress inkousty reagují s vodou, rozpijí nám i narazítkované linie, ty po zaschnutí zmizí a motiv vypadá jako by byl namalován a ne původně narazítkován..jak mazané, že? :))



Před vybarvováním další barvou, postupujeme stejně..nejdřív místo vyplníme vodou, poté teprv inkoustem.






Dle předlohy


Článek připravila : Katka


Komentáře

  1. Taky se chystám na watercolor. Děkuji za článek. Včera jsem akorát sledovala youtube, kde slečna embosovala papír kytkami a potom takhle dobarvovala. Motýlek se ti moc povedl. Celé přání vypadá moc pěkně!

    OdpovědětVymazat
  2. Such a pretty card and love the technique ! x

    OdpovědětVymazat
  3. Beautifully done! I love the precision of the butterfly and the look of the ink over the dry embossing! So glad you joined us at Muse this week!

    OdpovědětVymazat
  4. Love your colors and that water colored butterfly us beautiful!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky