Květinový speciál - krok za krokem

Hezký páteční den,
jaro se nám blíží a s tím i jarní tvoření..jak scrapbookových  stránek, tak i přáníček. Dnes Vám přináším návody na jednoduché kytičky .. přeji příjemné jarní tvoření :)

..všechny kytičky jsou velice jednoduché, základem jsou pouze vroubkovaná kolečka..průměry záleží na Vás, podle výsledné požadované velikosti květinky..

1. Sedmikráska .. základem je vroubkované kolečko, které potřebuje 3x, jedno z nich - horní, nastříháme podle vroubků do téměř středu, naskládáme na sebe. Doprostřed nalepíme knoflíček, korálek, samolepící kamínek, perličku apod..


2. Rozetka .. opět potřebujeme vroubkovaná kolečka.. velice efektní je rozetka ze dvou odstínů.. potřebujeme 1x vroubk. kolečko, které tvoří podklad, 4x vroub.kolečko, které přehneme na půl a pak ještě jednou, tyto naskládané pak nalepíme na podkladové, uprostřed opět dozdobíme dle libosti ..

3. Kytička- říkám jí Melounek - potřebujeme 5x vroubk.koleček ( pokud slepíte více koleček, bude hustější), přehneme je napůl, dáme k sobě dvě přehnutá kolečka, a slepíme přilehlé poloviny.. lze je před slepením napatinovat inkoustem nebo přetřít lepidlem a nasypat třpytky apod..

4. Chryzantéma .. základem květinky jsou opět vroubkovaná kolečka - 3kusy, které můžeme napatinovat inkoustem, pak je lehce postříkáme vodou z minimistru a v ruce lehce okraje zmáčkneme nahoru k sobě, všechna kolečka pak na sebe navrstvíme, slepíme a dopostřed můžeme vložit kamínek, perličku ..

5. Stáčená růže .. vroubkované kolečko si nastříháme dokolečka do spirálky a stočíme, buď v ruce nebo natáčíme na násadu štětce apod.. prostředek růže lze opět dozdobit ..
 a poslední je opět ze stáčené růže, kdy si vyřízneme o něco menší kolečko, stočíme, do větší růžičky přilepíme pestíky a vlepíme menší růži obráceně do větší .. bude tedy jakoby vypouklá ..

Doufám, že se Vám tento speciál bude líbit  a hlavně ho využijete při Vašem papírovém tvoření :o))
Katka

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky