Mezinárodní den scrapbookingu - layout


Scrapbook - kniha ústřižků, vzpomínek. Dnešní slavnostní den nás přímo láká k oslavě, ke tvorbě scrapbookové stránky tzv. layoutu.


Připravila jsem pro Vás ukázku, lift... ano.. moji stránku můžete..ne ..přímo MUSÍTE..  zkopírovat :) a ještě jsem Vám k tomu nachystala i návod, aby se mohli přidat i začátečníci.
Rozměr stránky nechám na Vás.. já jedu v klasických 30-tkách, ale pokud máte své album ve vel.A4, tak budete dělat stránku v tomto rozměru.. Jde jen o celkové rozložení, kdy na levé straně budou papíry, fotka, nějaký text u fotky a lehké dozdobení kolem.

 Rozměry ostatních papírů a fotky opět záleží jen a jen na Vás.. v tomto je scrapbook doslova fajn, že Vás nijak nelimituje..použijte vše tak, aby Vám to ladilo v oku. Pokud ale nezvládáte neměřit, moje rozměry udávám  v závorce.

na výrobu budeme potřebovat:

podkladovou čtvrtku .. nejlépe bílou (30,5*30,5cm)
fotku .. jednu, nejlépe centrální motiv - osoba, kytka, předmět .. (9*13cm nebo 10*15cm)
rozetu .. nejlépe v barvě podkladní čtvrtky.. může být koupená nebo si vyříznete na Bigshotu ( průměr  10cm)
papíry, které budou ladit s fotografií.. v mém případě sytá růžová k tričku, černá k sedačce, béžová k pozadí a zlatá třpytivá na doplnění/ oživení
nápis, šipka, text..co budete doma mít.. lze text natisknout na štítek..
perličky, kamínky nebo flitry
akvarelové fixy nebo ditress inkoust, vodovky
štětec.. obyčejný+voda nebo akvarelový
akrylový bloček nebo omyvatelná podložka

bílá čtvrtka na podložení fotky

z pomůcek .. řezačka nebo tužka, pravítko, nůžky.. a lepení.. (oboustranná lepící páska, PVA)


a jdeme na to!!!

1. .. Nejprve si k ruce vezmeme fotku.. pokud se Vám líbí jak je, podlepíme ji bílou čtvrtkou,tak aby vznikl rámeček.. tedy z bílé čtvrtku uřízeneme o něco větší rozměr než má fotka a podlepíme..

Pokud se Vám fotka zdá zbytečně velká, můžete ji ořezat, zmenšit, zkrátit.. a až pak podlepit bílou čtvrtkou .. a vidíte, proto jsem psala, že jelepší nedávat přesné rozměry, protože stejně každý si to může upravit podle sebe..
Pokud máte fotku vyvolanou s bílým okrajem, tak to je stav úplně ideální a celý tento bod můžete rovnou přeskočit :)


2. nyní si vezmeme k ruce podkladovou čtvrtku, připravíme si připravené papíry a navrstvíme na sebe.. vyzkoušejte vrstvit i několikrát, až s kombinací budete spokojeni.. můžete si je i vyfotit a pak s erozhodnout, která varianta se vám nejvíc líbí


takže to bude vypadat nějak takto, nejspodnější dlouhý, na něm vsunutý v mém případě černý s puntíky, a pak na nich dva vrchní..

Nyní přidáme fotku, pod kterou zasuneme rozetu


v této fázi vše nalepíme.. k fotce přidáme text a zdobení.. obojí můžete přilepit 3D pěnovými čtverečky, získáte tak plastický efekt

Na akrylový bloček či omyvatelnou podložku si čmárneme fixem nebo otiskneme distress inkoust.. přidáme vodu ze štětce, nabereme a lehkým poklepáním přes prst kapeme na podkladovou čtvrtku.. kdo použije vodovky či anilinky, nabere mokrým štecem a ťuká přes prst... sytost barvy si regulujete množstvím použité vody.. můžete si to nejprv vyzkoušet někde vedle na papír a pak až kapat na stránku.. pokud to ještě nemáte v ruce, lze si fotku zakrýt obyčejným papírem, abyste si ji nepokapali



dolepíme kamínky či flitry a máme hotovo !!!


Doufám, že je postup srozumitelný, že vás výroba stránky bude bavit. A věřím, že ji parádně v termínu stihnete, protože tato moje i nafocením postupu mi trvala kolem 45 minut. :)



Vkládat můžete již dnes od 23hod až do sobotní půlnoci přímo do alba Mezinárodní den scrapbookingu - layout ve skupině FB Scrapbook s Katuan's a Katy.

V neděli bude vylosován jeden vítěz, který získá slevový kupon v hodnotě 200,- na nákup zboží v eshopu www.creativ-e.cz

Díky za pozornost a držím palce. Katy

Komentáře

Oblíbené příspěvky