Vybarvování pomocí inkoustů Distress

Hezký den,

mám ráda barvičky, velice mě baví vybarvovat různé obrázky. Úplně nejvíc používám akvarelové pastelky  Mondeluz od Koh-i-nooru, tak i skvělé od Prima marketing.. ale pokud milujete inkousty Distress, tak vězte, že i s nimi se dá perfektně vybarvovat..



budete potřebovat:

razítko
voděodolný inkoust Stazon, Archival apod.
tenoučké štětce - 2ks
inkousty Distress Ink
akrylový blok
kelímek s vodou a suchý ubrousek
akvarelovou čtvrtku


Vzhledem k tomu, že budeme čtvrtku dost namáčet, použijte akvarelovou, která je na tuto techniku určená. Pokud použijete obyčejnou, může se vám začít drolit.



Vybraný motiv razítka natiskneme na čtvrtku voděodolným inkoustem. U postaviček začínám vždy od obličeje. Na akrylový bloček si natiskneme inkoust Distress vintage photo..možná se zarazíte, že je moc hnědý,ale nebojte.. :)) inkousty jsou na bázi vody, takže jej pak rozmyjeme a tím se zesvětlí :)



jeden tenký štětec namočíme, otřeme lehce do ubrousku, nabereme inkoust z bločku a namalujeme linku podél vlasů na levé polovině obličeje.. tento štětec odložíme, vezmeme si druhý tenký, namočíme do vody, lehce otřeme a začneme rozmývat naši linku do ztracena - krouživými pohyby, jakmile bude štětec suchý, bude jakoby drhnout o čtvrtku, znovu namočíme, otřeme o ubrousek a znovu rozmýváme, až bude barva krásně rozmytá do ztracena .. stejným způsobem uděláme i druhou stranu obličeje .. necháme lehce zaschnout.


 Na akrylový bloček si natiskneme růžový Distress spun sugar a opět postupujeme stejně .. jedna polovina, rozmýt, druhá polovina, rozmýt .. pokud chcete udělat růžovější tváře, nechte obličej lehce zaschnout a přidejte znovu trochu růžové na místo tváří, lehce rozmyjeme.. 

..takto stejně uděláme kočičce mourovatý kožíšek .. nejprve obrys, který rozmyjeme, necháme chvíli zaschnout a poté naděláme mourovaté proužky, lehce rozmyjeme.



stejným způsobem vybarvíme i zbytek obrázku .. 




použité odstíny inkoustů

vlasy - Distress ink - tea dye, walnut stain .. 
kalhoty - broken china, faded jeans,
kočička - pumice stone, 
triko -boty  seedles preserves ..

ale je to vše jen o zkoušení:) takže vezměte razítka, narazítkujte a vybarvujte  :))

Díky za pozornost.
Článek připravila . Katka


Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky